Mercè Ponsarnau: “Jo crec que el vòlei és un esport que està poc valorat, ara només es parla de futbol”

a Persones Extraordinàries

Tres periodistes del RePiC Report entrevistem a la Mercè Ponsarnau Soler (Arenys de Mar, 1993). Porta entrenant al club de Vòlei de Mataró cinc anys, ja que és la seva passió

RePiC Report: Bon dia Mercè, abans de començar, donar-te les gràcies per acceptar l’entrevista per la revista del nostre Institut. Comencem amb les preguntes. A quina edat vas començar a jugar a vòlei?

Mercè Ponsarnau: La veritat és que vaig començar sent més gran del que m’hagués agradat. Vaig començar quan feia 4t de Primària i la cosa és que vaig començar a jugar a vòlei platja perquè em va cridar molt a l’estiu. Vaig començar a fer toques a la platja, em va començar a agradar molt i llavors em vaig decidir a apuntar-me a un equip d’Arenys de vòlei pista, ja que tinc una alçada molt bona.

RR: Què recordes del teu primer partit de vòlei?

MP: Recordo que estava molt nerviosa, perquè no sabia el que em trobaria. Totes érem noves, llavors era un partit de nervis, ja que quan venia la pilota pensava “ostres! He d’anar a buscar la pilota ara.. comença a arrencar d’una vegada!!!”. Ens va costar, però després ho vam disfrutar i des d’aquell partit vam saber com millorar.

RR:  Què et va motivar per ser una gran entrenadora? 

MP: A mi em va motivar el sentit d’estar connectada amb els nens i és que volia ser professora infantil. Llavors la meva idea era ajuntar les meves dues passions: el vòlei i els nens, i unificar-ho tot. Vaig anar per la branca del grau mitjà superior d’esports on ens van explicar varies pautes de com poder fer créixer els nens en qualsevol esport, que en aquest cas és el vòlei, i cap allà vaig tirar.

RR: Penses que hi ha diferències entre els equips femenins i els masculins?  

MP: L’esport tècnicament és el mateix però si parlem de ”diferències”, els homes tenen una virtut: tenen en general més força que les noies. 

RR: Moltes gràcies Mercè, fins una altra.


Hola, em dic Leire Pimentel, tinc 14 anys i vaig al l’institut Josep Puig i Cadafalch, soc fotografa i entrevistadora de la revista del nostre institut (repic report) conjuntament amb les meves companyes la Saloua i la Jiale entre unes quantes més... el meu hobby és quedar amb amigues i anar a entrenar.

Hello, my name is Leire Pimentel, I am 14 years old i go to Josep Puig i Cadafalch high school, i am photographer and interviewer of the magazine of our institute (repic report) jointly with my partners Saloua and Jiale.My hobby is staying with friends and going to train my favorite sport

Hola, mi nombre es Leire Pimentel, tengo 14 años i voy al instituto josep puig i cadafalch. Soy fotógrafa i entrevistadora de la revista de nuestro instituto (repic report) conjuntamente con mis compañeras Saloua i Jiale entre unas cuantas mas, mi hobby es quedar con mis amigas e ir a entrenar mi deporte favorito.

El més recent de

Coneixem a en Torin

Tres periodistes del RePiC Report entrevistem a en Torin McDobon (Manchester, 1996).…

Anar a dalt