Marc Cru, tallerista del CosmoCaixa: “Viu l’Electricitat!”

a Persones Extraordinàries

El RePiC Report es desplaça fins al CosmoCaixa de Barcelona per entrevistar un dels seus talleristes

Els alumnes de 3r d’ESO del Puig i Cadafalch han anat a fer una visita a un dels llocs on la ciència està més present. Fòssils, simulacions i moviments de partícules, els imants i els pols, … Tot això i més podem trobar al CosmoCaixa. Un dels seus educadors, en Marc Cru, ha fet un taller explicant l’electroestàtica i també el moviment que fa l’electricitat per viatjar d’un lloc a un altre. El taller ha durat aproximadament uns 45 minuts i després, el nostre equip, ha anat a entrevistar a en Marc.

RePic: En primer lloc, gràcies per acceptar l’entrevista. Si et sembla bé comencem amb les preguntes.  A què et dediques?

Marc: Sóc educador al CosmoCaixa.

R: Què vas haver d’estudiar per poder treballar en aquest lloc?

M: Una carrera científica. 

R: Quant temps fa que treballes aquí? 

M: Ara fa un any. 

R: Què és el que més t’agrada de l’electrostàtica?

M: (Somriu) El que més m’agrada és que és molt divertida i es pot aprendre molt amb ella, crec que amb el taller es poden fer les dues coses. 

R: Què és el que més t’agrada de treballar amb els joves?

M: Amb els joves? Doncs… l’espontaneïtat, la frescor, la facilitat que tenen d’aprendre, jugar amb ells, sempre amb aquesta actitud tan divertida i predisposada que tenen.

R:  I el que menys?

M:  I el que menys… quan de vegades ve un grup que costa molt de captar la seva atenció o quan estan amb el mòbil i sembla que et mirin com dient “no me rayes” o “me da igual”. Costa intentar motivar un grup així que amb una hora has d’aconseguir captar tota la seva atenció i acomiadar-los. 

R: Ja veig… doncs, això ha sigut tot. Moltes gràcies, Marc!

Periodista del Repic. Hola, em dic Alba, tinc 14 anys i visc a Mataró. M’agrada molt escoltar música i fer fotos. El meu estil preferit de música és el «Rock», entre el «Glam Metal» i «Heavy Metal». Els grups que més escolto són Queen, Mötley Crüe, Nirvana i R.E.M. M’ho passo genial escoltant música!

Hello, I am Alba, I am 14 years old and I live in Mataró. I really like listening to music and taking photos. My favorite music style is "Rock", between "Glam Metal" and "Heavy Metal". The most listened to are Queen, Mötley Crüe, Nirvana and R.E.M. I have great time listening to music!

Hola, soy Alba, tengo 14 años y vivo en Mataró. Me gusta mucho escuchar música y hacer fotos. Mi estilo de música preferido es "Rock", entre "Glam Metal" y "Heavy Metal". Las más escuchadas son Queen, Mötley Crüe, Nirvana y R.E.M. Me lo paso muy bien escuchando música!